Saturday, September 5, 2009

14 Ramadhan 1430



Ari ni kita layan lauk org Terengganu ye!.. Kalau kat sini,org ganu panggil Tumis Pedas, tp sebenarnya tak jauh beza dgn Masak Asam Pedas. antara bahan2 utamanye,ikan (ari ni guna ikan selar!)bawang yg diblend,cili boh,air asam jawa/ keping,garam,gula dan perasa(x letak pung x pe!).ni yg ori punya tumis pedas la, tp mungkin sesetengah org lain pulok style masak nye!.kali ni letak daun kesum sikit,utk menambahkan lagi aroma Tumis Pedas ni..lauk sampingan makan dgn tumis pedas ni,Kerabu Su'un dan Telur Dadar!simple aje juadah berbuka ari ni...sbb nye Alya nak mkn Beehoon Goreng,jd mama nye x buatlah banyak2 lauk!!kan x habis plak,membazir aje!!..ari ni pi Bazaar Ramadhan sempatlah my laling beli Popia Goreng dan Murtabak Sambal Ikan...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin