Sunday, July 26, 2009

Sila2,Jangan Malu2!!!...


Ada sapa2 kenal ikan ni?ni lah ikan bilis..biasanye yang besar mcm ni,x dikeringkan..sesuai di buat lauk aje...lauk ape?tunggu!!!!.....

ok,nilah rupe nye bile dah di jadikan lauk.Gulai Kunyit Kuas (ni gulai versi terengganu,kat negeri lain ,ntah nama ape!!) bahan2nye simple aje..tp yg paling penting kunyit idup dan lengkuas!!agaknye itu yang dipanggil gulai kunyit kuas kot!!Gulai ni sebenornye mak yang ajor,tp dah ditokok tambah oleh anaknye.hehehehe..selain dr ikan ni,yang paling best ikan tenggiri yang diperap semlman..
ni menu yang last,Daging & Hati Masak Merah...ari ni x de sayur..makan tembikai aje..(org ganu panggil Timun Cina!)

4 comments:

  1. Ikan tu anak akak suka...dia panggil ikan cermin...sebab transparent....selalu kalau bulan puasa..ada musim dia...akak suka celup tepung dan goreng & cicah sambal kicap....

    ReplyDelete
  2. aduhh...duhh...
    tepek lagi hasil masakan akak, nanti boleh org sini belajo sama.

    tengkiu!

    ReplyDelete
  3. Zan, baru boleh online semenjak 1 bulan ni, ada student pinjam laptop.... rajin update...keep it up...

    jiran sekampung

    ReplyDelete
  4. kak zan terlurnya tgk gulai ikan bilis nie,sdp plok,,wat terliur jer....

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin