Monday, August 31, 2009

9 Ramadhan 1430






x nak celoteh panjang2,perut tgh penuh dan mata pung dah x leh nak bukak lg,,layan aje lah menu berbuka puasa tuk ari ni...Asam Pedas Ikan Tenggiri,Ayam Goreng Kunyit,Sambal Nyiur (korang mesti tertanya2 kan,apasal sambal ni kuning ?,2 hari lepas tumbuk kunyit idup dlm lesung batu...tu yg sambal jd kuning tu...),Telur Dadar Udang (tp ari ni,campur daging , isi ayam cincang dan udang),Sambal Belacan,Tembikai (org Terengganu panggil Timun Cina) dan dessert ari ni Sira Pisang (ha yg ni versi my laling...x bubuh telur,cuma letak cengkih,air gula dan daun pandan)letak dlm peti ais dulu,sebelum hidang...sejuk aje tekak....yummy!!.......oooppppss seblm terlupa "Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Yang Ke 52!!!"

7 comments:

  1. Salam Merdeka kak Mizan.Amboi...bnyk nyer lauk.Ha...yg paling2 best zek tgk kat c2,pengat pisang tu...Tbe2 tringat mak kat kg.Bese dia yg rajin masak asam pedas,singgang,pengat pisang...mcm2 lagilah!!!Windu la....

    ReplyDelete
  2. Byk lauk brape org makan tuh kak? pst,yg kuning tu mule2 ingat nasik goreng.hehe

    ReplyDelete
  3. ala ijan..sikit aje lah..hahahahha...td hana pun ingat nasi goreng!!issskkk penat tau menumbuk sambal ni...

    ReplyDelete
  4. amboi kak banyaknyer menu tu..kasi perut lapar la tengok pagi2 ni!!!

    ReplyDelete
  5. salam zek..kalu rindu blk kampung aje lah zek ooiii!!....

    ReplyDelete
  6. bestnye lauk berbuka posa akak ni. kami tiap hari mkn 2 lauk jek, tak larat nk masak. takde bahan sama, nasib idup perantau macam ni la.. sedih la plak..

    ReplyDelete

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin